RENOVATIE JEU DE BOULES BAAN

Beste,

Sinds 2 jaar wonen wij met veel plezier in de wijk boeimeer.
De Karel Doormanlaan is voorzien van een Jeu de Boules baan die in de zomermaanden zorgt voor gezellige reuring op het pleintje; helaas kent deze achterstallig onderhoud waardoor er niet meer serieus wordt samengekomen.

Luisterend naar de verhalen hoe vroeger hele wijkcompetities werden gehouden en waarbij gezellige avonden met een buurt BBQ meer normaal dan uitzondering waren mis ik dit franse vetier. 
Zelf hebben wij ook 2 kinderen en zouden graag hier weer de oude gezelligheid terug brengen naar het baantje om zo jong en oud weer samen te laten komen en elkaar beter te leren kennen.

De baan heeft jaren gezorgd voor plezier en een verbinding van de buurtbewoners; dit willen we graag terugbrengen in de wijk. Juist nu na corona mensen het weer super fijn vinden om vertier rondom huis te hebben en het sociale karakter weer versterkt mag worden.

Dat de baan zorgt voor een buurt cohesie is al te merken aan de meewerkendheid van de bewoners om dit weer nieuw leven in te blazen. We hadden het idee nog niet koud uitgesproken of er werd al aangebeld door wijkbewoners of ze me konden helpen in het verwezelelijken van dit initiatief; ik was erg aangenaam verrast door deze aanbiedingen en samen hebben we een handtekeningen actie op touw gezet waarbij direct omwonende zijn geinformeerd over dit initiatief. Meteen vielen de briefjes in huis dat ze ons steunen en hopen dat de baan in ere hersteld wordt.

Wij zouden graag de volgende update willen laten vallen onder de wijkdeal.

  • Afgraven van oud gravel en drainage materiaal
  • Aanbrengen nieuw gravel en drainage materiaal
  • Bestaande bankjes vernieuwen of vervangen voor kleurrijk Benksku (mozaik bankje) of picknick tafel

Uiteraard zal de buurt ook zorgdragen voor het onderhoud van de baan zover dit mogelijk is (rijven en vegen).